duminică, 3 aprilie 2011

Re: 1000 de cuvinte

I. Dorinţa de libertate şi exploararea altor lumi mai mari.
II. Protecţie, în cazul de faţă, pomul îl protejează de căldură.
III. Noi limite, întoarcerea la natură, escapada din rutină.
IV. Ajutor reciproc şi poate chiar şi progres înfăptuit prin prietenie.
V. Imaginaţie nelimitată
VI. Transformare şi împlinire.
 
By Axy
 
 
 
I. Din oceanul /marea de posibilităţi, libertăţi, omul trăieşte captiv în propria-i lume, acvariul.Imposibilitatea de a depăşi microcosmosul.
II. Noi, ca oameni purtăm natura în spate şi suntem suma acţiunilor pro/contra ei.
III. Un pas ne ajută să ieşim din viaţa cotidiană, dintre cei 4 pereţi şi acel pas e spre natură.
IV. Din dorinţa de a-l avea perfect pe cel de lângă noi, pe care-l primim în stare brută, începem să-l sculptăm vrând, nevrând...
V. Ceea ce transmite un scriitor trece prin filtrul numit maşină de scris şi se transformă într-o adevărată aventură, asemenea unei corabii pe mare, până ajunge în mâna vre-unui cititor, balaur, care o întoarce pe toate părţile până i se potriveşte.
VI. Ne sculptam la propriu sau la figurat? Simt o paralelă între frumuseţea fizică şi cea spirituală, deşi cea din urmă nu e vizibilă.
 
By Gia 
  
  
 
I. Deşi omul are tot orizontul înaintea lui, oceanul i se întinde în faţă, el preferă să îşi ia un acvariu în care să se scufunde zilnic. De mic e obligat să-şi construiască un scut pe care uită să-l “piardă” atunci când e necesar.
II. Deşi nu toţi suntem prieteni cu Natura, Ea e prietenă cu toţi.
III.Uităm, pur şi simplu cât de aproape se află locurile în care putem să ne relaxăm, să ne recreem, să ne reinventăm. Un pas ne desparte.
IV. Ajutor reciproc. Armonie. Convieţuire. Altruism.
V. În această poză eu văd artistul, scriitorul ca maşină de scris care reprezintă prisma ce transformă lumea. Viziunea proprie trece prin litere, cuvinte, pagini şi imaginaţia cititorului le metamorfozează.
VI. Autodefinire. Cunoaşterea sinelui şi îndrumarea propriei persoane spre fiinţa dorită. Ar trebui să nu uităm niciodată că dalta şi ciocanul e tot timpul în mâinile noastre, aşa că putem oricând să ne modelăm după bunul plac. Oricând putem folosi uneltele acestea pentru a ne sculpta într-un mod ideal.
 
By Criss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu