duminică, 8 mai 2011

Re:Definiţii

 Cuvinte, cuvinte şi iar cuvinte... de multe ori folosim unele cuvinte fără a realiza, cu adevărat, ce înseamna. Aşa că...

În provocarea de azi voi aşeza 7 cuvinte pe care vreau să le treci prin propria prismă, iar apoi să încerci să le defineşti:

1.Iubire
2.Iertare
3.Suflet
4.Siguranţă
5.Cuplu
6.Prietenie
7.Familie

Iar acum aş dori să mai adaugi 3 cuvinte care sunt importante pentru tine, pe care le foloseşti regulat, dar nu te-ai prea gândit să le atingi esenţa. [te rog să le şi defineşti. Merci!]

Aşa că...

1.Iubire- orice formă de afecţiune care izvorăşte din interior, orice zâmbet fără un motiv anume adresat cuiva, blândeţe, devotament. Iubirea  înseamnă acceptare, iubirea este eliberare de condiţii, de judecăţi. Iubirea e libertate, e una din căile ce duc spre fericire.
  
2.Iertare- cea mai la îndemână formă prin care îţi poţi demonstra puterea spirituală. Înseamnă evoluţie, înseamnă conştiinţă şi cunoştinţă de sine. Unul din cele mai nobile simţăminte.

3.Suflet- lăcaşul sfânt din interiorul fiecăruia. Este miezul de spirit, legătura cu Originea şi cu Ordinea Primordială. Sufletul este existenţă, cele două sunt indivizibile.

4.Siguranţă- calm, zâmbet, pace. Singuranţa este echilibru, este lipsa cuvintelor inutile, lipsa gesturilor inutile. Armonie. Sentimentul datorită căruia te poţi bucura de prezent.

5.Cuplu- împlinirea. Yin şi Yang, pereche, completare. Este dorinţă,  pasiune, culoare, parfum, este fericire.

6.Prietenie- unul din cele mai de preţ daruri de care se poate bucura omul. Prietenia reprezintă armonie, integrare. Este sprijin, este farmec, bucurie, devotament şi generozitate.

7.Familie- legături. Ataşament. Origine. Când ştii că aparţii undeva, când te bucuri că te întorci Acasă. Căldura, legătura cu care te naşti şi cu care mori. Este singura care există independent de tine.

8. Muzica- forţa de expresie. E vibraţie,  stare  de spirit. Este terapie, salvare, evadare. Învioarare, trezire la realitate, este forma pe care o ia sentimentul din tine.

9. Dumnezeu Eşti tu, sunt eu, este pretutindeni. Reprezintă totul, fără să poată fi exprimat în cuvinte. Dumnezeu este explicaţia existenţei mele, Spiritul, Creatorul, este punctul de referinţă pe parcursul vieţii.

10. Carte- Evadare. Este universul în care poţi găsi pacea, perfecţiunea. Reprezintă izvor de idealuri, e inspiraţie. Este informaţie, calea spre desăvârşire, e cultură, e existenţă, istorie.  

By Ash

1.Iubirea e totul.Îmi dă speranţă, îmi dă putere.Atunci când iubesc ştiu că fac pe cineva fericit, iar atunci când sunt iubită mă simt împăcată, împlinită, fericită.

2.Mi se pare  greu să ierţi pe cineva, dar nu imposibil.Oricât de mult ar fi greşit şi oricât de mult te-ar fi rănit, sunt oameni în viaţa fiecăruia care merită o a doua şansă.

3.Omul e alcătuit din trup şi suflet.O latură fizică şi una mai presus de puterea ştiinţei, care nu e palpabilă.

4.Siguranţa îmi lipseşte de obicei.Oamenii nu-mi oferă siguranţă.

5.O legătură spirituală.Două trupuri într-un suflet.

6.Prietenia este un schimb în care dai şi primeşti pentru a menţine flacăra.Un univers construit de indivizi care împart aceleaşi idei.

7.Familia e acolo unde te simţi acasă, în siguranţă, ocrotit.

8.Moartea e o trecere într-o altă dimensiune, un nou început

9.Bucuria este o stare de bine pe care mi-o oferă cei din jur.

10.Amintirile ne conturează viaţa.Ele sunt tot ce ne rămâne în urma unor experienţe.

By Gia

1.Iubire- singurul sentiment existent! Datorită intensităţii sale s-au format celelalte sentimente care au primit diferite nume ca Bucurie, Împlinire până la Tristeţe, Ură, Indiferenţă. Acestea din urmă reprezintă lipsa din ce în ce mai pronunţată a Iubirii, până la absenţa ei!

2.Iertare- împăcare. Acceptarea defectelor celorlalţi. Acceptarea calităţilor lor. Empatie!

3.Suflet- esenţă, Fiinţă, existenţă. Un citat spunea că: “Suntem suflete cu trup, nu trupuri cu suflet!”

4.Siguranţă- cea fizică e mult mai lejeră şi mai uşor de îndurat decât siguranţa de sine care te macină pe zi ce trece, te face să crezi că eşti nimic!

5.Cuplu- armonie, încredere, dualitate topită în unitate prin Iubire. Speranţă dusă mai departe, înţelegere, acceptare.

6.Prietenie- Iubire necondiţionată, ajutor, încredere, respect, reciprocitate, perfecţiunea oglindită în defecte. Alternanţa între plus şi minus, între “azi DA, mâine NU.” Echilibru!

7.Familie- alegerea pe care ne-o facem fiecare înainte de naştere. Locul unde ajungem pentru a putea creşte spiritual sau pentru a învăţa unele lucruri fără de care nu putem urca următoarea treaptă.

8.Natura- e mama, e izvorul vieţii, e oglinda lui Dumnezeu pe care omul încearcă să o strâmbe, să o incline după bunul său plac.

9.Echilibru- e viaţă. Pentru mine e o lege ce nu ar trebui niciodată încălcată! E cărarea de mijloc (a lui Buddha). E perfecţiunea Universului!

10.Imaginaţia- oaza din deşert. E evadare din cotidian, e lacul în care te afunzi fără să te îneci. Libertate de decizie, joc, seriozitate, culoare, muzică şi versuri!

By Criss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu