duminică, 1 mai 2011

Re:Puterea cuvintelor

Lumea asta în care trăim e legată foarte tare de cuvinte, iar o „concentraţie” mai mare de cuvinte [înţelepte, de obicei] formează un citat. Aşa că...
 
Azi te provoc la comentarii... comentarii aduse asupra unor citate:
  1. „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi
  2. „Frumuseţea lucrurilor există în mintea celui care le admiră.” – David Hume
  3. „Ca să-l întâlnim pe Dumnezeu, e destul să privim în jurul nostru.” – Paulo Coelho
 
Şi să fie ceva mai aşa, îţi propun să îţi aduci şi tu două citate preferate şi să le comentezi. 
 
 Aşa că:

1."Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume"-Mahatma Gandhi
Schimbarea vine din interior, de la fiecare din noi, nu trebuie să aşteptăm acea schimbare din afară şi ,foarte interesant, ni se sugerează să FIM schimbarea, mult mai important decât să realizăm schimbarea.
2. "Frumuseţea lucrurilor există în mintea celui care le admiră."-David Hume
Eu cred ca lumea, lucrurile doar SUNT  şi noi suntem cei care le vedem frumoase sau urâte, bune sau rele.Cea care emite judecăţi de valoare este mintea.Totul e în mintea noastră, ideea este cum reuşim să stăpânim acest intrument extrem de folositor, mintea şi să nu-o lasăm să ne conducă ea pe noi.

3."Ca să-l întâlnim pe Dumnezeu e destul să privim în jurul nostru."-Paulo Coelho
Parerea mea este ca pentru a-l întâlni pe D-zeu trebuie să privim în interiorul nostru, Divinitatea este in fiecare din noi şi se revarsă din interior spre exterior...iubirea este în noi.

Citatele care mă definesc:
1. "Nu căuta calea spre fericire, fericirea este calea." Budha
Nu doar scopul în sine este important ci drumul până la el, mersul pe CALE îţi aduce deplina fericire. Doar citind tone de cărţi nu e suficient, să TRĂIEŞTI fiecare moment, să experimentezi este ideea. Pentru mine nu doar priveliştea minunată din vârful muntelui este importantă, ci mai degraba urcuşul poate uneori greu cu renunţările lui sau minunăţiile întâlnite în cale, fiecare clipă traită mergând pe acel drum sunt esenţa.Asta se potriveşte cu Eminescu :" Şi trăieşte, chinuieşte/ Şi de toate pătimeşte/ Ş-ai s-auzi cum iarba creşte."

2."Voi judecaţi după înfăţişare.Eu nu judec pe nimeni" Ioan 8:15
A fi mândru, orgolios, a judeca pe ceilalţi, a pune etichete sunt cele mai importante greşeli pe care le fac oamenii...Să-i accepţi pe cei din jurul tău aşa cum sunt, să te accepţi pe tine, să nu-i judeci, să nu te judeci, să iubeşti necondiţionat sunt, în concepţie mea, soluţia. Căci judecata vine de la minte, iar iubirea de la inimă.

3. "Sunt cea mai importantă persoană din viaţa mea."( anonim)
     Sună egoist, dar nu este, în concepţia mea...dacă fiecare dintre noi ne-am ocupa în primul rând de dorinţele şi aspiraţiile noastre şi am lăsa şi celuilalt deplina libertatea de a face la fel, nu ar mai exista frustrări, neîmpliniri, ataşamente exagerate, iluzii sau dezamăgiri...Până la urmă avem fiecare dintre noi un drum de urmat, lecţiile noastre de învăţat, ne naştem şi murim singuri şi nu putem merge unul pe drumul celuilalt. Scopul fiecăruia este desăvârşirea lui, a Sinelui propriu şi nu a celuilalt, până la urmă.
 

By Monica R.


1.Cred că acest citat face referire la puterea exemplului.Totul porneşte de la fiecare-n parte, iar prin schimbarea, încercarea pe care ne-o însuşim, reuşim inevitabil, să le arătăm celor din jur ce aşteptări avem.Oricum, cred că noi înşine suntem singurii asupra cărora avem putere.Cu "lumea" e relativă problema.

2."Frumuseţea" este privită şi înţeleasă în mod diferit de fiecare individ.Sunt lucruri, sentimente, trăiri individuale, percepute în mod diferit, în funcţie de persoană, interese, experienţe...

3.Citind fraza, mi-am amintit de povestea acelui om, care aşteptându-şi prietenul a intrat pentru 5 minute într-o biserică unde şi-a găsit un alt foarte bun prieten, pe Dumnezeu.Totuşi pentru a găsi divinitatea e deajuns să ne iubim aproapele, să-i respectăm pe cei de lângă noi, natura, întreg universul.La tot pasul  găsim creaţia, amprenta Lui.

Citate preferate:
1."Cunoaşte-te pe tine însuţi." – Socrate
Oricât de egoist ar suna, cineva mi-a spus că la mine trebuie să mă gândesc în primul rând, iar cunoaşterea face parte din viaţă.Interpretare pur obiectivă şi autocunoaşterea ar trebui să facă parte din viaţa noastră.

2."Prietenii rămân prieteni. Cei care nu rămân... înseamnă că n-au fost." - Ada Milea
Prietenia se defineşte in timp şi spaţiu.

By Gia

1. “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.”
Din punctul meu de vedere, atâta timp cât TU nu faci ceva pentru schimbare, nu cred că ai dreptul să critici/judeci/nedreptăţeşti/batjocoreşti chiar, pe cei care nu se schimbă aşa cum vrei tu sa fie. Şi vis-a-vis de lume, Ea e formată, compusa din indivizi, până la urmă, iar dacă din aceştia doar câţiva s-ar schimba, tind să cred că ceilalţi ar putea fi capabili să vadă beneficiile în a FI altfel!

2. „Frumuseţea lucrurilor există în mintea celui care le admiră.”
Tind să cred că, deocamdată, mintea ne „formează” ochiul. Acum mă gândesc la un câmp întins. Dacă ducem câteva persoane în mijlocul acelui câmp, unii ar vedea în asta un mijloc de a-şi încărca bateriile, alţii ar vedea doar insectele şi animalele care e posibil să le transmită boli iar alţii, poate, vor vedea doar un simplu câmp. Aşa că depinde de fiecare cum învăţăm să vedem, să apreciem şi să înţelegem lucrurile. Abia atunci când vom vedea lucrurile cu Inima, vom observa câtă frumuseţe zace în fiecare obiect, fenomen sau persoană care ne înconjoară!
3. „Ca să-l întâlnim pe Dumnezeu, e destul să privim în jurul nostru.”
Dumnezeu, din câte am putut eu observa, se află în tot. Revin la întrebarea: cu ce fel de ochi privim în jurul nostru? Ca să-l vedem pe Dumnezeu în tot şi toate, trebuie să Vedem esenţa lucrurilor, interiorul, sufletul!

Citatele aduse de mine:
1. „Iubeşte! Şi în rest, poţi să faci ce vrei.” – Sf. Augustin
Aici e vorba despre cel mai puternic sentiment existent! E Darul primit de fiecare Om la naştere. De aceea fiecare foloseşte acest Dar după bunul lui plac (aici, liberul arbitru îşi face simţită prezenţa). Dacă faci un lucru fără Iubire, acesta nu va dura mult.
Atunci când iubeşti, nu poţi fi negativist, nu te poţi gândi la fapte groaznice, nu există minusuri. Atunci când Iubeşti, vezi partea plină a paharului în orice.

2. „Omul strică lucrurile mai mult cu cuvintele decât cu tăcerea.” – Mahatma Gandhi
De obicei, când vorbeşti, nu eşti atent la ceilalţi, eşti atent la ce şi cum spui. Atunci când taci, eşti atent atât la tine, cât şi la ceilalţi. Câteodată e mult mai bine să te cufunzi în linişte, decât să îţi consumi energia, să risipeşti vorbe sau să desacralizezi cuvinte! Poporul roman are câteva proverbe frumoase şi interesante, cel puţin: Vorba multă, sărăcia omului! sau Dacă tăceai, filosof rămâneai!

By Criss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu