duminică, 22 mai 2011

Re:Regizoreală



Toată lumea se uită la filme, nu? Unele ne plac, în unele am vrea să trăim, unele ne schimba viaţa, altele.... nu. Aşa că...

Pentru săptămâna asta aş vrea să fii regizor. :D
Alege-ţi un film şi imaginează-ţi alt final. Fă-l să fie cum ai vrea tu să fie! Aş dori să concepi asta în vreo jumătate de pagină – o pagină. [ca bonus, dacă crezi că nu i se mai potriveşte titlul original, dă-i altul, dacă vrei]

Aşa că...

Dorian Gray

Locul în care se petrece acţiunea este Londra, iar ambianţa pare destul de rece, plină de mânie, egoism şi trădare. Lordul Henry îl ademeneşte pe Dorian să îşi schimbe percepţiile faţă de viaţa pe care a avut-o până în momentul respectiv şi ca un copil, atât de naiv, reuşeşte să facă un pact cu diavolul şi anume să rămână mereu tânăr şi perfect.Acest lucru se întâmplă când în peisaj intră pictorul Basil Hallward; fascinat de frumuseţea şi inocenţa evidentă de pe chipul lui Dorian, pictează portretul acestuia.
Dorian pus în faţa operei lui Basil îşi spune că ar face orice, dar mai ales că şi-ar vinde sufletul, doar ca el să rămână mereu tânăr, iar portretul să îmbătrânească în locul lui. Pe măsură ce timpul trece, tabloul absoarbe aspectele fizice(cicatrici, tăieturi, părul cărunt) care ar trebui să ducă la îmbătrânirea lui Dorian Gray, dar şi partea interioară, aspectele negative şi întunecate ale lui.
Forţat să fugă din Londra din cauza faptelor lui reprobabile, Dorian Gray se întoarce în oraş după 25 de ani de absenţă arătând tot atât de proaspăt ca atunci când a plecat, însă tabloul monstruos, încuiat în pod, îi trădează adevărata vârstă şi adevărata conştiinţă.
În final, văzând că nu mai poate schimba nimic, Dorian Gray se sinucide, iar lângă el tabloul revine la forma iniţială.
I-aş fi dat o notă de optimism filmului şi o şansă personajului principal.Nu l-aş fi pedepsit pe Dorina Gray cu aceeaşi monedă cu care a făcut-o el.L-aş fi lăsat să trăiască o viaţă nouă, iar după încă câţiva ani ar fi murit de bătrâneţe, meditând la parcursul său.

By Gia


A Walk to Remember

Landon şi prietenii lui sunt cei mai cool băieţi dintr-un liceu din Beaufort. Jamie e opusul lor, nimic nu pare cool la ea. E fiica preotului şi poartă haine largi care îi ascund formele. Când o farsă a lui Landon se termină prost, directorul liceului îl obligă să joace în piesa şcolii, activitate în care e implicată şi Jamie. Petrecând tot mai mult timp alături de ea, băiatul descoperă, după un timp... că s-a îndrăgostit! Landon este nevoit să renunţe la prietenii să, dându-şi seama că nu mai pare si aibă nimic în comun cu ei. Acesta începe să petreaca mult timp cu Jamie. La un momentdat a aflat că ea are leucemie şi începe să îi împlinească toate visurile.
In final ea moare, iar acesta ajunge la o Universitate faimoasă, la Medicină.

Eu m-am gândit să nu o las să moară, vindecându-se miraculos. După ani de zile să aibă împreună o un băiat care, la rândul lui, când va ajunge la liceu, să fie pus în situaţia lui Jamie : el să fie un « tocilar » de care ajunge să se îndrăgostească cea mai « cool » tipă din liceu şi.... istoria să se repete ! :D

Iar, ca titlu schimbat m-am gândit la : Circles

By Criss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu